Κυριακή 2 Απριλίου 2017

"Ο Μεγάλος Περίπατος του Ζακ" μια παράσταση αφιερωμένη στον Γάλλο ποιητή Ζακ Πρεβέρ

Οι μαθητές μας, διασκεδάζουν, δημιουργούν και εκφράζονται.
Σ΄ αυτήν τη νέα γενιά αλλά και τους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται δημιουργικά στις σημερινές δυσκολίες ο Δήμος Καλαμαριάς στέκεται δίπλα τους. Αγκαλιάζει τις ανησυχίες, τις δυνατότητες και τις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσουν και δίνει την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης να πάρουν μέρος και να αναδείξουν το ταλέντο τους.
Το 9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ συμμετείχε και φέτος στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΕΙΑΣ του Δήμου Καλαμαριάς με μια παράσταση αφιερωμένη στα 40 χρόνια από τον θάνατο ενός μεγάλου Γάλλου συγγραφέα, του Ζακ Πρεβέρ.


Η εμφάνισή μας απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και εντυπώσεις. Ευχαριστούμε ολόψυχα τον Δήμο Καλαμαριάς, την Αντιδημαρχεία Παιδείας, τη φίλη Αγγελική Παπαδοπούλου, συγγραφέα, για την εξαιρετική παρουσίαση, τη Δήμητρα Δάλλιου, τον Περικλή Βανδώρο και τον Παύλο Γαβριηλίδη για την υποδειγματική συνεργασία!

Μην ξεχνάτε: Σας περιμένουμε όλες και όλους στην παράστασή μας 
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΖΑΚ
το Σάββατο 13 Μαΐου στις 19.00
και πάλι στο Θεατράκι της οδού Χηλής στην Καλαμαριά.



Πρόκειται για μια παράσταση με δραματοποιημένα ποιήματα του Πρεβέρ που έχουν σαν θέμα το σχολείο, το οποίο βλέπει σαν ένα θεσμό που σκοτώνει τη φαντασία, τον αυθορμητισμό, την ελευθερία της σκέψης του παιδιού, συμβάλλει στη δημιουργία και διατήρηση των ταξικών διακρίσεων και λειτουργεί με αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθόδους. Μαζί και η μεγάλη επιτυχία «Τα νεκρά φύλλα» που θα χορέψουν μαθήτριες – αθλήτριες της ακροβατικής γυμναστικής. Μια παράσταση αφιερωμένη στην ποιητική διαδρομή του Ζακ Πρεβέρ, μέσα από τον διάλογο του Ζακ με τον Αμερικανό φίλο του Κρις !!!


Πρωινό γεύμα

Σελίδα γραπτού

Τα τρία σπίρτα


Να τι έγραψε για την παράσταση η συγγραφέας Αγγελική Παπαδοπούλου:
"Το 7ο Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Καλαμαριάς είχε την χαρά να φιλοξενήσει και σήμερα εκδηλώσεις που μας ταξίδεψαν και μας συγκίνησαν. Γιατί όταν υπάρχει ο πολιτισμός στο σχολείο, η φαντασία και η ελευθερία της σκέψης, συμβάλλουν στη δημιουργία.Όταν τα παιδιά γράφουν σενάρια και σκηνοθετούν ταινίες,όταν ετοιμάζουν παρουσιάσεις, αλλά και δραματοποιούν τον Ζακ Πρεβέρ jacques prevert ,ε !!!Τότε κάτι διαφορετικό γίνεται στα σχολεία.Κάθε φορά που συναντώ εκπαιδευτικούς με μεράκι και παιδιά με διάθεση δημιουργίας, πιστεύω πως υπάρχει ελπίδα, για ένα καλύτερο αύριο!!!
Στο link που ακολουθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο του μαθητή του σχολείου μας Γιώργου Μανταλέρη, του γνωστού youtuber George Mant αναφορικά με την εμφάνιση των συμμαθητών και συμμαθητριών του στο Φεστιβάλ Παιδείας. Του αξίζουν συγχαρητήρια!!! 






2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε Χαρά. Όταν τα μπράβο έρχονται από εξαιρετικούς συναδέλφους έχουν ακόμα μεγαλύτερη αξία 😍😘

      Διαγραφή