Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Το σχολείο μας συμμετέχει στον 3ο Διαγωνισμό Εκφραστικής Ανάγνωσης της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν τη μείωση των ποσοστών των νέων που ασχολούνται με την ανάγνωση βιβλίων. Μέσα από άλλες έρευνες διαπιστώνεται ότι η δυνατότητα αυτονομίας στην ανάγνωση, η ικανότητα κατανόησης και απόδοσης ενός κειμένου αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις δεξιότητες του σύγχρονου ανθρώπου σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.
Θεωρούμε, λοιπόν, καθήκον και ευθύνη όλων μας, δασκάλων, εκπαιδευτικών, λογοτεχνών αλλά και απλών αναγνωστών, να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των νέων για την ανάγνωση, με στόχο να αφυπνίσουμε, μέσω αυτής, τη φαντασία τους προωθώντας την ανάγνωση μέσα από την προοπτική του παιχνιδιού και της ελευθερίας. Η ανάγνωση βιβλίων που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και καλλιεργούν τη φαντασία θα δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να ανακαλύψουν κρυμμένες δυνάμεις και να νιώσουν, μέσα από την άμιλλα και το μοίρασμα με τους άλλους, την ικανοποίηση που προσφέρει η αληθινή ανάγνωση.
Η μαθήτρια του 9ου Γυμνασίου Καλαμαριάς από το τμήμα Α3 Αναστασία Πατσιόλη συμμετέχει στον Διαγωνισμό και της ευχόμαστε BONNE CHANCE!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου