Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Η παράστασή μας: "Ακροβατώντας στον ...Κενώ" ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ!!!!!!!!

Μετά την τεράστια επιτυχία της συμμετοχής τους στο "Φεστιβάλ Παιδείας" του Δήμου Καλαμαριάς, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Β2, Β3 και Β5 του 9ου Γυμνασίου Καλαμαριάς σας (ξανα) προσκαλούν στην θεατρική τους παράσταση "Ακροβατώντας στον ...Κενώ" το ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 στις 19.00!!!!!!!!
Πού;;; Στο Θεατράκι της οδού Χηλής και πάλι!!!

Η παράσταση στηρίζεται στο έργο "Ασκήσεις Ύφους" του Ρεημόν Κενώ. 
Με πόσους τρόπους μπορεί να περιγραφεί ένα ασήμαντο επεισόδιο, απ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στην καθημερινή μας ζωή; Με 99 (ενενήντα εννέα) απαντά ο Ραιημόν Κενώ και ιδού η απόδειξη:
«Οι Ασκήσεις Ύφους», ένα από τα πιο διασκεδαστικά και, σίγουρα, το πιο πρωτότυπο βιβλίο στην Ιστορία της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας. Σε κάποιο Παρισινό λεωφορείο, μιαν ώρα αιχμής, ένας αντιπαθητικός νεαρός ξεκινάει ένα καβγά με το διπλανό του «δι' ασήμαντον αφορμήν». Μ' ένα ανεξάντλητο καταιγισμό απολαυστικών ευρημάτων, ο Κενώ, ένας από τους πιο πνευματώδεις συγγραφείς του αιώνα μας, παρουσιάζει 99 παραλλαγές του επεισοδίου.

Τα παιδιά διάλεξαν και παρουσιάζουν 9 ασκήσεις ύφους σε παραλλαγή: 
Σημειώσεις
Ονειρικό
Ανάκριση
Ακριβές
Psycho
Η υποκειμενική άποψη 3 κομμωτριών
Μάγκικο
Χωριάτικο
Αναπάντεχη Συνάντηση

Η προετοιμασία της παράστασης πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος των Βιωματικών δράσεων Β' Γυμνασίου Πολιτισμός και Δραστηριότητες Τέχνης.

https://www.facebook.com/events/1190927207585454/
Ακολουθεί η ΝΕΑ ΑΦΙΣΑ του Β3 για τη σαββατιάτικη παράσταση


Ακολουθεί βίντεο από την παράσταση του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης  στις 16/2/2013Και εδώ video από το finale της σημερινής παράστασης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ


2 σχόλια:

  1. Αναστασία μου συγχαρητήρια!! εκπληκτικό! πότε θα το επαναλάβετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή